Bazeni

Radovi Hidroizolacija Bazeni

Hidroizolacija bazena za plivanje zahteva veoma pažljivu analizu i pripremu, kao i veoma pažljivo i pedantno izvođenje. Bez obzira da li je u pitanju mali porodični bazen ili sistem međusobno povezanih velikih bazena nekog Akvaparka, odabir sistema, materijala i postupaka je diktiran činjenicama da li je bazen zatvoren ili otvoren, kao i šta je predviđeno kao završna obloga.

Najpravilniji pristup je blagovremena konsultacija s našom tehničkom podrškom, kako bi smo, na bazi vaših potreba, koncipirali sistem koji vam garantuje dugogodišnju funkcionalnost i visoku upotrebnu i estetsku vrednost vašeg bazena.

Nezaobilazni deo je postizanje vodonepropusnosti same betonske strukture, što se postiže pomoću Penetron White Tank sistema, čiji su sastavni delovi PENETRON ADMIX, PENECRETE MORTAR i PENEBAR SW.

Za dalju obradu betonskih površina, tu su PENESEAL PRO, pa polimer-cementni reparatur materijali PENETRON V/O PATCH, MULTIPATCH, ACRYLIC PATCH, DRESSCRETE, ACRYLIC BONDCRETE.

Kod obrade detalja nezaobilazni su PENECOAT ELASTIC, kao i zaptivne mase U-SEAL i SIMP-SEAL.

Kao hidroizolacioni sloj ispod keramike izuzetno je funkcionalan polimer-cementni premaz SEALCOAT ELASTIC, odnosno poliuretanski PENECOAT SF ELASTIC, a za izložene aplikacije preporučujemo poliuretan PENECOAT POOL.

Neka od naših iskustava su ilustrovana i sledećim primerima otvorenih ili zatvorenih bazena.