Ravni krov

Radovi Hidroizolacija Ravni krov

Najveći deo atmosferskih voda dospeva na ravan krov zgrade - kiša, sneg, led... Prihvatanje i bezbedno odvođenje tih voda je izuzetno značajno za normalno i bezbedno funkcionisanje objekta.

Odabir hidroizolacionog sistema za ravni krov je u velikoj meri determinisan upotrebnom namenom krova i projektovanim slojevima, kao i time da li je u pitanju novi krov ili sanacija postojećeg sistema (prohodni ili neprohodni krov, krovna terasa, izloženi ili zaštićeni sistem, sa termikom ili bez, stepen mehaničkog opterećenja izolacionog sloja, estetski zahtevi, itd…)

Bazirano na našim izvođačkim iskustvima, i ovde možemo da primenimo osnovnu podelu na membranske i integralne sisteme.


Integralni sistemi

PENETRON ADMIX - dodavanje praškastog aditiva prilikom betoniranja krovne AB ploče
PENETRON - premazivanje krovne AB ploče razmućenim penetrantom
PENESEAL PRO - tretiranje krovne AB ploče zaptivnom penetrirajućom tečnošću

Za više detalja o integralnim sistemima, konsultujte kataloge za PENETRON i PENESEAL PRO, odnosno dodatnu literaturu i našu Tehničku podršku.

 


 


Membranski sistemi

Po našim iskustvima, tečni membranski sistem (i to poliuretanski) je u velikoj prednosti u odnosu na sistem od prefabrikovanih membrana (bitumen, PVC, HDPE, TPO…) Kontinuitet sistema (bez šavova), jednostavna obrada detalja, izuzetna elastičnost i otpornost na vremenske uslove, hemijska dejstva i UV zračenje su garancija da će pravilno odabrani i izvedeni sistem uspešno obezbeđivati objekat tokom celog njegovog upotrebnog veka.

Odabir adekvatnih poliuretanskih materijala je diktiran brojnim parametrima, tako da je praktično svaki slučaj sanacije ili izrade novog ravnog krova, izloženog ili zaštićenog, priča za sebe. U našoj praksi se kao bazni materijal najčešće primenjuje PENECOAT ELASTIC, koji je, zavisno od okolnosti, potpomognut odgovarajućim prajmerima, završnim slojevima i armaturom.

Ekonomski prihvatljivije rešenje može da bude i Penetron SEALCOAT ELASTIC, elastični polimer-cementni materijal otporan na UV zračenje, koji se sastoji od SEALCOAT i PENECRYL ELASTIC, odnosno ACRYLIC BONDCRETE.

Ukoliko kontaktirate našu Tehničku podršku, analizom konkretnog slučaja zajednički ćemo doći do najcelishodnijeg rešenja.